Nu officieel: Bentley Bentayga Hybrid

Bentayga aan de stekker

Bentley Bentayga Hybrid
Bentley Bentayga HybridBentley Bentayga HybridBentley Bentayga HybridBentley Bentayga HybridBentley Bentayga HybridBentley Bentayga HybridBentley Bentayga HybridBentley Bentayga HybridBentley Bentayga HybridBentley Bentayga HybridBentley Bentayga HybridBentley Bentayga Hybrid
Vanochtend verscheen hij al te vroeg op internet en nu heeft ook Bentley zelf het doek verwijderd van de Bentayga Hybrid.

Bentley is het motorenaanbod van de Bentayga stapsgewijs aan het uitbreiden. Aanvankelijk was de luxueuze SUV alleen als diesel en met W12 te krijgen, al verscheen onlangs ook een V8-benzineversie op de bestellijst. Zeer spoedig wordt het leveringsgamma uitgebreid met deze Hybrid!

Bentley houdt de volledige technische specificaties nog even onder de pet, maar meldt wel dat de aandrijflijn bestaat uit een V6-benzinemotor die is gekoppeld aan een elektromotor. Een gecombineerde CO2-uitstoot van 74 g/km zou haalbaar moeten zijn. Die waarde levert de auto direct een bijzondere titel op, en wel die van de meest efficiënte Bentley ooit. In geheel elektrische modus moet de plug-in hybride 50 kilometer kunnen rijden. Aan een reguliere stekker is het accupakket in zevenenhalf uur weer op te laden. Met een snellader wordt de wachttijd teruggebracht naar tweeënhalf uur.

De Bentayga Hybrid is in vier rijprogramma's te berijden: Sport, Bentley, Comfort en Custom. Daarnaast zijn ook drie elektromodi te kiezen: EV Drive, Hybrid Mode en Hold Mode. Wie op zijn navigatiesysteemeen bestemming heeft ingevoerd, wordt door de Bentayga dankzij slimme software getrakteerd op een SUV die constant tussen die laatste standen wisselt voor een zo efficiënt mogelijk resultaat, rekening houdend met de gekozen route dus. Daarbij mikt de software erop om de laatste kilometers elektrisch af te leggen.

De Bentley Bentayga Hybrid verschijnt in de tweede helft van 2018 op de markt. Prijzen en technische specificaties volgen spoedig.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum