Nu met informatie: Renault Koleos-facelift

Nieuwe diesel, standaard automaat

Renault Koleos
Renault KoleosRenault KoleosRenault KoleosRenault KoleosRenault Koleos

Half april kregen we voor het eerst een minimaal gefacelifte Renault Koleos te zien. Die Chinese versie bleef toen zonder nadere toelichting. Inmiddels is de Europese versie gearriveerd en weten we meer.

Veel stelt de facelift van de Koleos niet voor. De auto is aan de buitenkant herkenbaar aan een anders ingedeelde voorbumper, waarbij de verchroomde sierlijsten wat strakker van vorm zijn en de gehele breedte van de auto beslaan. De lamellen van de grille zijn ook net wat anders van vorm. Ook aan de achterkant treffen we iets meer chroom, samen met – jawel - een breder derde remlicht.

'Oud':

Nieuw:

Renault Koleos

Het feestje wordt aan de buitenkant afgerond met nieuwe wielen en kleuren, maar er is meer nieuws te melden. Zo moeten de stoelen meer comfort bieden. Topversie Initiale Paris krijgt bovendien nieuwe leersoorten mee voor een nog luxueuzere uitstraling.

Het grootste nieuws is echter pas zichtbaar als de motorkap wordt geopend. Renault monteert namelijk nieuwe motoren, waarbij het opnieuw alleen om diesels gaat. De ‘oude’ DCi 130 en DCi 175 worden vervangen door de nieuwe Blue DCi-motoren die we ook in onder meer de Talisman aantreffen. Bij de Koleos gaat het om de Blue DCi 150 en de Blue DCi 190. Beide motoren worden nu bovendiens standaard gekoppeld aan een X-Tronic-automaat, waar de Koleos eerder nog wel met een handbak leverbaar was. De 190 pk sterke versie krijgt standaard vierwielaandrijving mee, de minder krachtige variant moet het met voorwielaandrijving doen.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum