Novitec fokt Maserati Gran Cabrio MC flink op

Novitec Tridente Maserati Gran Cabrio MC Stradale
Novitec Tridente Maserati Gran Cabrio MC StradaleNovitec Tridente Maserati Gran Cabrio MC StradaleNovitec Tridente Maserati Gran Cabrio MC StradaleNovitec Tridente Maserati Gran Cabrio MC StradaleNovitec Tridente Maserati Gran Cabrio MC StradaleNovitec Tridente Maserati Gran Cabrio MC StradaleNovitec Tridente Maserati Gran Cabrio MC StradaleNovitec Tridente Maserati Gran Cabrio MC StradaleNovitec Tridente Maserati Gran Cabrio MC Stradale
Een heerlijke auto, zo'n Maserati Gran Cabrio MC. Maar voor sommige mensen heeft het atmosferische blok van die auto net wat te weinig spierballen. Speciaal voor hen heeft Novitec zich eens flink uitgeleefd op de duurste versie van de Gran Cabrio.

Het belangrijkste aan de Novitec-behandeling is dus de motortuning. Door toevoeging van een compressor, andere injectoren en een gewijzigd motormanagement stijgt het vermogen van de V8 van 460 naar 646 pk. Het maximumkoppel stijgt naar 624 Nm.

Deze krachtinjectie heeft uiteraard gunstige gevolgen voor de prestatiecijfers. De sprint naar 100 km/h kost nu 3,9 seconden. 200 km/h staat al na 11,4 seconden op de teller. De topsnelheid is 305 km/h.

De Gran Cabrio MC heeft een grote luchthapper in de motorkap gekregen. Het uitlaatsysteem heeft een speciale klep om de geluidsproductie indien nodig te beperken. Aan de voorzijde hebben de wielen een diameter van 21-inch, achter is dit 22-inch. Ook monteert Novitec andere dempers.

De prijs voor de motortuning is 23.900 euro. Wat de optische tuning kost, is onbekend.

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.