Nissan Leaf op detailniveau vernieuwd

Japan krijgt voorrang

Nissan Leaf 2020
Nissan Leaf 2020Nissan Leaf 2020Nissan Leaf 2020Nissan Leaf 2020Nissan Leaf 2020

Nissan voert in z'n thuisland een modeljaarupdate door op de Leaf. De elektrische hatchback gaat er op detailniveau op voorruit.

Nissan voert in Japan een kleine reeks aanpassingen door op de Leaf, een auto waarvan de eerste generatie ongeveer tien jaar geleden debuteerde. De wijzigingen hebben onder meer betrekking op de veiligheids- en assistentiesystemen. Zo wordt het ProPilot-systeem fijngeslepen. Volgens Nissan moet de Leaf in de semi-autonome ProPilot-modus geleidelijker afremmen als de Leaf iets voor zich waarneemt. Daarnaast moet het systeem net even soepeler dan voorheen de snelheid op af- of oplopende wegen op peil houden. Nissan voert verder een aanpassing door op het ProPilot-parkeersysteem. De Leaf moet zichzelf voortaan 20 procent sneller in een parkeervak kunnen zetten.

Nissan voorziet de Leaf straks niet alleen van dodehoekdetectie, maar ook van het actieve Blind Spot Intervention dat een stuurcorrectie kan uitvoeren. Eveneens nieuw is wat Nissan 'Canto' noemt, een systeem dat de Leaf in staat stelt een constant 'gezoem' te laten horen om onder meer voetgangers van de aanwezigheid van de auto op de hoogte te stellen. Nissan rust de Leaf verder standaard uit met een nieuwe versie van zijn NissanConnect-infotainmentsysteem. In Japan wordt de auto uitgerust met een 9- in plaats van het huidige 8-inch  infotainmentscherm. Opvallend hierbij is dat de twee draaiknoppen zijn gebleven, maar dat de fysieke druktoetsen naast het scherm zijn verhuisd naar een horizontale knoppenstrook onder het scherm. Nissan stelt verder nieuwe lakkleuren beschikbaar voor de Leaf én voortaan is een haaienvinantenne op het dak standaard.

Op termijn verwachten we bovenstaande wijzigingen ook voor de in Nederland leverbare Leaf.

PRIVATE LEASE Nissan Leaf

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.