Nissan GT-R50 in productie

50 stuks op komst

Nissan GT-R50 in productie
Eind juni presenteerden Nissan en designhuis Italdesign de opmerkelijke GT-R50. Nu is bekend dat die extreem verbouwde GT-R daadwerkelijk in productie gaat.

Ruim een week geleden maakte de wereld kennis met de GT-R50, een feestelijke GT-R waarmee Nissan het vijftigjarig bestaan van de GT-R vierde en Italdesign zijn eigen vijftigste verjaardag. Die heftig verbouwde GT-R gaat daadwerkelijk in productie.

Italdesign gaat namelijk vijftig exemplaren van de buitenissige GT-R50 bouwen. Elk exemplaar wordt volledig aangepast aan de wensen en smaken van de klant en moet minimaal € 900.000 opbrengen.

De GT-R50 is, zoals gezegd, gebaseerd op de GT-R, maar draagt een volledig eigen koets waarvan met name de voor- en achterzijde behoorlijk afwijken van het origineel. Het complete interieur is nieuw en ook op technisch vlak is de Nissan danig aangepakt. Onder de kap ligt de bekende 3,8-liter grote geblazen V6, een blok dat na de nodige aanpassingen 720 pk en 780 Nm levert. Onder andere de turbo's zijn fors groter dan die van het origineel. Schakelen gaat middels een aangepaste sequentiële zesbak en ook het onderstel is door Nissan onder handen genomen.

Lezersreacties (34) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.