Nissan Cube mag blijven

Nissan Cube
Het wil niet erg vlotten met de verkoop van de Nissan Cube. Dat de auto van de markt gaat verdwijnen, wordt door Nissan Nederland echter tegengesproken.
De komst van de guitige Cube was voor Nissan Europa een sprong in het diepe. De verkoopcijfers van het nogal sterk Japans aandoende model, zijn niet om over naar huis te schrijven. In Nederland staat de teller tot en met oktober op 115 exemplaren. Ook in de ons omringende landen is de Cube nog geen dagelijkse verschijning in het verkeer. Inmiddels gaan er geruchten dat Italië en Groot-Brittannië overwegen de Cube van de markt te halen. "Dat zou me heel erg verbazen," vertelt de woordvoerder van Nissan in Nederland. "Als de Cube stopt, zal dat in één keer op Europees niveau worden besloten. Ik weet in elk geval zeker dat de auto in Frankrijk en Nederland op de markt blijft." De dieselversie van de Cube zal de Nederlandse markt nooit bereiken. "In dit segment wordt een dieselversie te duur." Ook de elektrische Cube komt er niet. "De EV-variant die je destijds hebt gezien, was een prototype om Leaf-techniek mee te testen."
Video

Lezersreacties (51) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.