Nieuwe Volkswagen cross-over concept in Detroit

Nieuwe Volkswagen cross-over concept in Detroit
Volkswagen zet vol in op de Amerikaanse markt en dus ontkomt het merk niet aan de onthulling van een concept-car op de belangrijke autoshow in Detroit. Het gaat om een cross-over.

Dat meldt persbureau Reuters op basis van gesprekken met insiders bij het Duitse merk. Waarschijnlijk onthult Volkswagen een vijfzits cross-over, die gebaseerd is op de CrossBlue Concept.

Reuters meldt dat Volkswagen de auto in 2016 of 2017 in productie wil nemen. Het is niet duidelijk voor welk segment de cross-over bedoeld is. De link met de Cross Blue doet vermoeden dat het om een lid van de toekomstige Tiguan-familie gaat, een C-segmenter dus.

De CrossBlue staat echter op het flexibele MQB-platform, dat ook geschikt is om een B-segmenter op te bouwen. Het zou dus ook om een Captur-concurrent kunnen gaan, al achten we een debuut van zo'n relatief kleine auto op een Amerikaanse show minder waarschijnlijk.

Volkswagen heeft bekendgemaakt miljarden te gaan investeren in de ontwikkelen van modellen voor de Amerikaanse markt. Momenteel bevat het gamma in de Verenigde Staten veel gaten, waardoor de Duitsers veel verkopen mislopen. Zo zijn er maar twee SUV's, de Tiguan en de Touareg.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.