Nieuwe Volkswagen Caddy in beeld

Vierde generatie is net even te vroeg

Volkswagen Caddy gelekt

Volkswagen werkt achter de schermen hard aan een volledig nieuwe generatie van de Caddy. Helaas voor Volkswagen is die nieuwkomer voor zijn geplande onthulling al online opgedoken.

Het Duitse Auto Motor und Sport heeft een tweetal foto's gepubliceerd van de volledig nieuwe vierde generatie van de Volkswagen Caddy. De nieuwe Caddy maakt zeer waarschijnlijk de overstap naar het MQB-platform. Het uitgaande model stamt uit 2003 en maakt derhalve gebruik van een oudere basis.

Hoewel het exterieur van de nieuwe Caddy niet spannend is als de designschetsen die Volkswagen eerder vrijgaf, verdient het uiterlijk van de auto toch wat aandacht. Volkswagen kiest er namelijk voor om de modelnaam in het midden van de achterklep uit te schrijven en monteert aan weerszijden van het achterste hoog geplaatste verlichtingsunits. De nieuwe Caddy-snuit is helemaal in lijn met die van recentelijk onthulde modellen van Volkswagen. Op deze afbeeldingen is de personenversie te zien, natuurlijk komt Volkswagen ook weer met bestelversies, mogelijkerwijs weer in een korte en een lange variant.

Op de motorenlijst verwachten we een selectie benzine- en dieselmotoren, machines waarvan er een aantal mogelijk profiteren van mild-hybrid-techniek. Dergelijke techniek past Volkswagen immers ook toe in de nieuwe Golf. Reken daarnaast op de komst van nieuwe assistentiesystemen die de uitgaande Caddy vanwege zijn leeftijd heeft moeten missen. Een officiële onthulling laat waarschijnlijk niet lang meer op zich wachten.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum