Nieuwe supersedan van vulkaansteen

DiMora Natalia
De DiMora Natalia SLS 2 wordt grotendeels gebouwd van Barotex; een materiaal dat wordt gemaakt van vulkaansteen. Dat heeft vele voordelen ten opzichte van koolstofvezel, aldus Barotex.
De DiMora Natalia SLS 2 bestaat vooralsnog alleen maar in de computer. Het wordt een twee miljoen dollar kostende supersedan die is afgeladen met de nieuwste technieken. Wanneer (en of) de auto verschijnt, is nog onduidelijk.
Barotex Technology Corporation maakt bekend dat het gaat zorgen voor de productie van verschillende carrosseriedelen en het - volgens DiMora - revolutionaire D-Tek-chassis. "Daarmee heeft DiMora de beschikking over een van de sterkste en duurzame materialen binnen de autobranche," vertelt Alfred DiMora, de man achter het merk.
De grondstof voor Barotex is vulkaansteen. Volgens de fabrikant is het beter geschikt dan koolstofvezel, fiberglas en kevlar omdat het lichter en sterker is. Het chassis van de supersedan kan daarom bijna vijfhonderd kilo lichter zijn dan wanneer die uit conventioneel staal wordt gemaakt.
Bovendien is bij de concurrerende materialen altijd olie nodig bij de productie. Vulkaansteen is overal te verkrijgen en is geen onnodige belasting voor het milieu. Ook is het minder energie-intensief om te verwerken. Barotex is niet organisch, kan niet ontbranden en kan in alle vormen worden geproduceerd. Bovendien is bijzonder veilig bij aanrijdingen. Tot nu toe wordt Barotex al minder uitbundig gebruikt in de auto-industrie maar ook bij vliegtuigtechniek, sportartikelen en zelfs in de wapenindustrie is het al bekend.
"Toen we begonnen met het ontwerp van onze zestiencilinder, besloten we hem de Volcano V16 te noemen. Het gebruik van Barotex in de auto, sluit daar mooi op aan," vindt DiMora. "Auto's die zijn gebouwd met Barotex zijn altijd lichter en gebruiken minder energie bij elke kilometer die ze afleggen.

Lezersreacties (21)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.