'Nieuwe Skoda Rapid wordt Golf-concurrent'

Komt volgend jaar

Skoda Rapid Spaceback
Skoda gooit het met de volgende generatie van de Rapid over een andere boeg. De auto wordt hoger in de markt gezet en wordt meer een rivaal voor de Volkswagen Golf.

Skoda bracht in 2012 de Rapid op de Europese markt, de productieversie van de Mission L Concept die aanvankelijk alleen als vijfdeurs liftback verscheen maar die later ook als Spaceback beschikbaar kwam. De Rapid werd in de markt gezet als een relatief goedkope en vooral ruime aanbieding die min of meer tussen het B- en C-segment in viel. Volgens het Engelse Autocar, dat gesproken heeft met Skoda's hoofd van de verkoop- en marketingafdeling Alain Favey, slaat Skoda met de nieuwe Rapid een andere weg in.

Volgens Favey plakt Skoda volgend jaar een andere naam op de Rapid-opvolger, een auto die puur en alleen als hatchback op de markt komt. De auto komt op het MQB-platform te staan en wordt hoger in de markt gezet dan de huidige Rapid. Het resultaat: een auto die moet concurreren met cocnerngenoot Volkswagen Golf. In feite heeft Skoda met de Octavia al een C-segmenter in huis, maar waar die auto alleen als liftback en als stationwagon leverbaar is, moet de Rapid-opvolger met zijn meer traditionele hatchbackvorm als Golf-alternatief gaan fungeren. De komende maanden wordt ongetwijfeld meer duidelijk over Skoda's plannen.

Skoda levert de Rapid, die vorig jaar werd opgewaardeerd, alleen nog als Spaceback in ons land. In China is de auto overigens ook nog als vierdeurs sedan leverbaar. In ons land zijn sinds 2012 6.213 Rapids verkocht. In 2014 beleefde de auto zijn topjaar, toen vonden 1.296 exemplaren een eigenaar.

Lezersreacties (36) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.