Nieuwe Skoda Octavia RS wordt plug-inhybride

RS iV

Skoda Octavia RS
Skoda Octavia RS gelektSkoda OctaviaSkoda OctaviaSkoda OctaviaSkoda OctaviaSkoda Octavia

Van de nieuwe Skoda Octavia komt wederom een extra sportieve RS-versie. Met de nieuweling gooit Skoda het echter wel over een heel andere boeg.

Skoda spreekt namelijk over de Octavia RS iV. Daarmee bevestigt de fabrikant dat de nieuwe RS-versie een plug-in hybride aandrijflijn krijgt. Hoeveel vermogen de nieuwe krachtpatser krijgt, geeft Skoda nog niet vrij. Gezien de geschiedenis van de Octavia RS ligt dit getal in ieder geval dik boven de 200 pk. De krachtigste variant van de reguliere Octavia is goed voor een systeemvermogen van 204 pk. De 156 pk sterke 1.4 TSI uit die Octavia iV werkt samen met een 102 pk sterke elektromotor. Verwacht dus cijfers rond de 240 pk.

In ons land was de voorgaande Octavia RS tussen augustus 2013 en juni 2016 leverbaar. Een 2.0 TSI met 220 pk voorzag de Skoda toen van zijn kracht. Het recept zal verder gelijk blijven. Naast extra dikke bumpers, grote wielen en andere uitspattingen zoals een extra spoiler keert naar alle waarschijnlijkheid ook de brede rode reflector als strip terug in de achterbumper.

De onthulling is nog niet aangekondigd, maar Skoda zou wel eens de beurs in Genève kunnen gebruiken als toneel voor de Octavia RS.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (28) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.