Nieuwe Opel Ampera/Chevrolet Volt naar buiten

Nieuwe Chevrolet Volt/Opel Ampera
Nieuwe Chevrolet Volt/Opel AmperaNieuwe Chevrolet Volt/Opel AmperaNieuwe Chevrolet Volt/Opel AmperaNieuwe Chevrolet Volt/Opel AmperaNieuwe Chevrolet Volt/Opel Ampera
In 2011 verschenen de Chevrolet Volt en de Opel Ampera op de Nederlandse markt als allereerste plug-inhybrides. Aan hun opvolgers wordt gewerkt, vandaag zien we de nieuwe Volt alvast voorbij zoemen.

Afgaande op de spionagebeelden kunnen we concluderen dat de nieuwe generatie van de Volt, die we overigens niet vóór 2016 verwachten, een uiterlijk krijgt dat voor een groot deel in lijn is met het design van het huidige exemplaar. Wel lijkt het geheel er wat harmonieuzer uit te zien dan wat we momenteel op de weg tegenkomen. Of dat een gemis is, valt nog te bezien. De huidige generatie Volt/Ampera is namelijk best eigenzinnig en herkenbaar vormgegeven.

Veel informatie hebben we nog niet. Wel werd door de designchef van Chevrolet eerder al bevestigd dat de nieuwe generatie Volt een wat agressievere snuit krijgt dan de huidige. Tegelijkertijd gaf hij te kennen dat de algehele verpakking niet al te uitgesproken zal worden.

Verder zou de nieuweling een actieradius van zo'n 500 kilometer hebben. Bovendien moet-ie enige duizenden euro's goedkoper in de markt worden gezet. Ongetwijfeld krijgt ook Opel weer een nieuwe Ampera, die zich op details zal onderscheiden van z'n Amerikaanse broer.

Lezersreacties (28) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.