Nieuwe Nissan Patrol oogt chiquer dan ooit

Nissan Patrol 2010
Zie je een Nissan Patrol dan staat –ie of voor een viskraam of hij trekt een aanhanger met daarop minigraver voort, maar de nieuwste generatie oogt een stuk chiquer dan de zes generaties Patrol die 'm voor gingen. Deze zevende generatie komt echter niet naar Nederland.
Op de Abu Dhabi autoshow wordt de nieuwe Nissan Patrol voorgesteld als het nieuwe, luxueuze schip van de woestijn. Qua uitstraling doet de zevende generatie Nissan Patrol niet onder voor de Toyota Land Cruiser V8. Gepolijst aluminium, hout en leer zorgen voor een chique ambiance. De Patrol heeft geen starre achteras meer maar onafhankelijke wielophanging rondom. Een hydraulisch systeem moet overhellen in de bocht tegengaan. Het 4x4-systeem kent vier standen: weg, zand, steen en sneeuw, zodat de verdeling van de aandrijfkrachten naar de vier wielen kan worden aangepast aan de ondergrond. De enige motorisering die Nissan heeft voorgesteld is een 5.6 V8 met 400 pk die gekoppeld is aan een zeventraps automaat. Waarschijnlijk komt er later ook een diesel.

Lezersreacties (59) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.