Nieuwe Mitsubishi Outlander PHEV onthuld

'Vooralsnog niet voor Europa'

Mitsubishi Outlander PHEV

De nieuwe Mitsubishi Outlander PHEV kent geen visuele geheimen meer. Mitsubishi geeft namelijk foto's van zowel het exterieur als interieur van de nieuwe plug-in hybride SUV vrij, maar houdt de technische specificaties nog even onder de pet.

Technische specificaties van de nieuwe plug-in hybride versie van de Outlander deelt Mitsubishi nog niet. Voor de Nederlandse consument heeft het ook nog weinig zin om uit te zoeken wat het elektrische rijbereik van de nieuwe Outlander PHEV is, vooralsnog lijkt het er namelijk op dat de ooit zo populaire Mitsubishi hier geen opvolger krijgt.

Mitsubishi meldde in 2020 dat het na de marktintroductie van de toen net gefacelifte ASX geen nieuwe of vernieuwde modellen meer op de Europese markt zou brengen. Daar kwam Mitsubishi dit jaar op terug door te zeggen dat er voor Europa in ieder geval twee op Renault-basis geplaatste modellen in het vat had zitten. De begin dit jaar gepresenteerde nieuwe Outlander staat op het CMD-CD-platform van Renault-Nissan en zit straks ook onder de nieuwe X-Trail van Nissan, waarvan Mitsubishi's SUV een broertje is. De Nederlandse importeur zegt tegen AutoWeek dat "de nieuwe Outlander en PHEV-variant daarvan vooralsnog niet bestemd zijn voor de Europese markt." Dat hoeft niet te betekenen dat de nieuwe Outlander niet een van de twee voor Europa aangekondigde modellen is, maar hoopgevend klinkt het niet.

De nieuwe plug-in hybride Outlander krijgt een doorontwikkelde versie van de bekende S-AWC-aandrijflijn van de bekende Outlander PHEV. Die bestaat uit elektromotoren en een benzinemotor en een accupakket.

De plug-in hybride variant van de uitgaande generatie Outlander was in Europa en met name in Nederland tussen 2013 en 2015 niet aan te slepen. Mitsubishi wist niet wat het overkwam toen het zijn verkopen dankzij de Outlander PHEV in die periode jaarlijks met ruim 8.000 stuks zag toenemen. Het fiscale voordeel waarvoor plug-ins destijds vaak in aanmerking kwamen, bestaat al een poos niet meer en als gevolg daarvan zijn ook de verkoopcijfers van de Outlander PHEV in Nederland niet meer wat ze waren.

Lezersreacties (40) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.