Nieuwe Mitsubishi Outlander PHEV in 2019

Elektrische actieradius verdubbeld

Mitsubishi Outlander PHEV Concept S
De huidige Outlander PHEV heeft Mitsubishi absoluut geen windeieren gelegd. Een nieuwe generatie zit in het vat: in 2019 mogen we hem welkom heten.

Met de Outlander PHEV wist Mitsubishi half leasend Nederland achter zicht te krijgen. De complete productie werd aanvankelijk zelfs aan ons land toegewezen om aan de enorme vraag te kunnen voldoen. Inmiddels werken de Japanners hard aan een compleet nieuwe generatie.

In 2019 moet de hagelnieuwe Outlander PHEV op de markt verschijnen. Dit jaar nog zal de huidige Outlander een kleine update krijgen. Vorig jaar ging de SUV al onder het mes, de tweede reeks aanpassingen zal vooral betrekking hebben op infotainment. Verwacht dan ook de komst van Apple CarPlay en Android Auto naar het binnenste van de Outlander.

AutoWeek heeft vernomen dat de nieuwe generatie Outlander PHEV een volledig elektrische actieradius van 100 kilometer krijgt. Ter vergelijk: de huidige komt op enkel elektrokracht 50 kilometer ver. Daarnaast zal het trekgewicht omhoog gaan. Wie nu een Outlander-met-stekker voor de deur heeft staan, kan maximaal 1.500 kilo aan de haak hangen.

Liefhebbers van EV's kunnen in 2019 eveneens terecht bij Mitsubishi. Het merk zal een volledig elektrische cross-over op de markt brengen met een bereik van 400 a 500 kilometer. Welke vorm deze cross-over aanneemt, is nog niet bekend. Wij mikken op een afgeleide van de eX Concept die Mitsubishi vorig jaar in Tokyo liet zien.

Lezersreacties (35) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.