Nieuwe Mercedes-Benz GLE-klasse vanbinnen

Enorme ventilatieroosters

Mercedes-Benz GLE-klasse interieur
Mercedes-Benz schuift op korte termijn een volledig nieuwe GLE-klasse naar voren. Vandaag zijn foto's van zijn interieur opgedoken.

Eerder konden we grote delen van het interieur van de nieuwe GLE-klasse al bekijken, maar dankzij de Benz-adepten van Mercedes-Fans kunnen we nu het complete dashboard bekijken. Het model verschijnt nog dit jaar.

Geheel volgens verwachting wordt ook het interieur van de nieuwe GLE-klasse uitgerust met grote digitale displays, twee units die achter het stuur zijn geplaatst en optisch met elkaar verbonden zijn. Uniek binnen de Benz-familie zijn de werkelijk gigantische uitstroomopeningen aan weerszijden van de schermen, al zijn de rechter exemplaren mogelijk 'nep'. Voor nog meer luchtstroom zorgen de vier kleinere exemplaren in de middenconsole. Om het offroad-gehalte van de GLE-klasse te benadrukken, plaatst Mercedes-Benz voor zowel de bestuurder als de bijrijder een handgreep op de middentunnel, een designgeintje dat Mercedes-Benz zelfs niet in de nieuwe G-klasse heeft toegepast.

De nieuwe GLE-klasse is al diverse keren voor de lens van onze spionagefotograaf opgedoken. Het uiterlijk van de auto kent voor ons weinig geheimen meer. De huidige GLE is in de basis alweer 7 jaar oud en de concurrentie heeft niet bepaald stilgezeten. De huidige Audi Q7 werd in 2015 op de markt gebracht, de BMW X5 is onlangs compleet vernieuwd, terwijl het uitgaande model zelfs pas twee jaar ná de GLE/ML-klasse op de markt kwam. Uiteraard komt Mercedes-Benz ook weer met een GLE-klasse Coupé op de proppen, een auto die eveneens al in camouflagepak is gesnapt.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (40) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum