Nieuwe Mercedes-AMG GT: sportievere 'SL coupé'

Altijd als coupé

Spyshots Mercedes-AMG GT
Spyshots Mercedes-AMG GTSpyshots Mercedes-AMG GTSpyshots Mercedes-AMG GTSpyshots Mercedes-AMG GTSpyshots Mercedes-AMG GTSpyshots Mercedes-AMG GTSpyshots Mercedes-AMG GTSpyshots Mercedes-AMG GT

De nieuwe Mercedes-AMG SL is inmiddels zo'n anderhalf jaar onder ons. De SL heeft nu altijd een stoffen kap en volgt daarmee indirect ook de AMG GT Roadster op. De nieuwe Mercedes-AMG GT komt dan ook alleen als coupé en het is die auto die we je op deze spionageplaten vanuit alle hoeken kunnen laten zien.

Mercedes-Benz is zijn modellengamma aan het uitdunnen en lijkt daar de komende jaren niet mee te stoppen. De Coupé- en Cabrio-versies van de C- en E-klasse vinden opvolging door één model en de nieuwe Mercedes-AMG SL dient niet alleen als vervanger van de vorige SL, maar volgt ook de AMG GT Roadster op en fungeert zelfs min of meer als opvolger van de S-klasse Cabrio. Je kunt er - op papier - immers met meer dan twee personen in. De SL heeft voortaan altijd een stoffen kap en dat biedt Mercedes-Benz de mogelijkheid om de nieuwe generatie AMG GT uit slechts één carrosserievariant te laten bestaan. Geen AMG GT Roadster dus, maar wél een coupé!

Spyshots Mercedes-AMG GT

Mercedes-Benz AMG GT: herkenbaar silhouet.

De nieuwe Mercedes-AMG GT op deze foto's is ogenschijnlijk uitgevoerd als 53 AMG. Onderaan de bilpartij zien we immers twee sets van twee ronde uitlaateindstukken. De 63-variant krijgt trapeziumvormige eindstukken. De AMG 53 krijgt net als de AMG 55-smaak van de nieuwe SL een 476 pk sterke 4.0 V8. De 63-variant schopt het net als in de SL waarschijnlijk tot 585 pk. Net als van de SL komt er ook van de dichte AMG GT waarschijnlijk een meer dan 800 pk sterke plug-in hybride versie. Aan het AMG GT-recept wordt niet al te hardhandig gesleuteld en dat betekent dat ook het nieuwe model een lange snuit krijgt en een relatief kort passagierscompartiment. Of de AMG GT net als de nieuwe SL een 2+2 is, valt nog te bezien. Mogelijk geeft Mercedes-AMG de AMG GT slechts twee zitplaatsen omdat het de auto als sportiever model positioneert.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (5) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum