Nieuwe instap-BMW X3 met achterwielaandrijving

BMW X3
BMW heeft een nieuw instapmodel voor de X3: de sDrive 18d. Dit is de eerste X3 die is voorzien van achterwielaandrijving en het prijskaartje is een stuk rooskleuriger dan het huidige basismodel.

De nieuwe BMW X3 18d heeft als tussenvoegsel 'sDrive' en dat is BMW-taal voor achterwielaandrijving. Hiermee is het de eerste X3 die niet is voorzien van vierwielaandrijving (xDrive), dat scheelt 55 kg gewicht. De X3 sDrive 18d heeft een tweeliter viercilinder TwinPower-dieselmotor van 143 pk en 360 Nm, gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. Daarmee ligt het gemiddelde verbruik op 5,1 l/100 km (met achttrapsautomaat 5,4 l/100 km), bij een Co2-uitstoot van 135 g/km. De topsnelheid is 195 km/h (automaat: 190 km/h), het 0-100-sprintje neemt 9,9 seconden (automaat: 10,3) in beslag.

Een start-stopsysteem is standaard, evenals onder andere een met leer bekleed multifunctioneel stuurwiel, cruise control en 17-inch lichtmetaal. De X3 sDrive 18d, die in november in de showroom staat, is er vanaf 46.990 euro (inclusief 21% btw). Da's met de nieuwe btw-tarieven ruim 8.000 euro minder dan de huidige diesel-instapper, de xDrive 20d. Volgens de woordvoerder van BMW Nederland zijn er op dit moment geen plannen voor een nieuw (achterwielaangedreven) basismodel met benzinemotor.

Lezersreacties (25) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.