'Nieuwe Honda CR-Z krijgt motor Civic Type R'

Honda CR-Z 2014
Honda gooit het bij de volgende generatie CR-Z over een geheel andere boeg. De compacte sportwagen zal een stuk sportiever worden.

Het idee van een CR-Z werd een aantal jaren geleden goed ontvangen, want de fans zaten absoluut te wachten op een spirituele opvolger van de fameuze CR-X.

Honda leverde de CR-Z vanaf 2010 echter alleen met een hybride-aandrijflijn met 124 pk, waardoor het lang niet zo'n fel scheurijzertje was als z'n voorvader. In 2013 tilde Honda het vermogen weliswaar naar 137 pk, maar dat was nog steeds niet genoeg voor echte sportiviteit.

Mede hierdoor vielen de verkopen van de CR-Z nogal tegen. Aan het einde van z'n Nederlandse carrière verlaagde Honda de prijzen nog flink, maar ook dat mocht niet baten.

Het Japanse merk lijkt zich de kritiek ter harte te hebben genomen, want volgens AutoExpress gaat de volgende CR-Z uit een geheel ander vaatje tappen. De Engelsen hebben van een bron bij Honda's R&D Center bij Tokio gehoord dat de volgende generatie de 2,0-liter turbomotor uit de Civic Type R onder de kap krijgt, waarschijnlijk met een vermogen van ongeveer 280 pk.

De ingenieurs gaan naar verluidt het platform van de Civic voor de nieuwe CR-Z gebruiken. Deze basis zal dan iets ingekort worden, om het coupeetje z'n compacte dimensies te laten behouden. De Japanners zetten wellicht ook nog een hybride-versie bij de dealers.

Naar verwachting debuteert de nieuwe CR-Z in 2017 op de NAIAS in Detroit. In datzelfde jaar zou de auto dan bij de dealers moeten verschijnen.

Lezersreacties (80) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.