Einde voor Honda CR-Z in zicht

Speciale Final Label-editie voor thuismarkt

Honda CR-Z Final Label
In 2014 werd de Honda CR-Z al van de Nederlandse markt gehaald, maar de hybride coupé is in onder andere het thuisland nog altijd te koop. Lang zal dat niet meer duren, getuige de introductie van deze CR-Z Final Label.

In 2010 bracht Honda met de CR-Z een kleine hybride coupé op de Nederlandse markt die het destijds net niet in een gunstige bijtellingscategorie viel. Een doorslaand succes werd het niet bepaald. In 2014 besloot de importeur de auto van de Nederlandse markt terug te trekken. In Japan werd de auto niet lang geleden nog middels een subtiele facelift opgefrist, maar ook in het thuisland van de CR-Z is de hybride Honda geen eeuwig leven beschonken. Aan het eind van dit jaar stopt de productie van de CR-Z - waarvan er in totaal zo'n 4 miljoen stuks van zijn verkocht. Met een speciale Final Label-editie wordt de CR-Z uitgezwaaid.

De CR-Z Final Label krijgt van Honda een met zwart leer versierd interieur mee, compleet met geborduurde Final Label-aanduidingen op de stoelen. Daarbij krijgt de CR-Z speciaal 17-inch lichtgewicht wielen, een navigatiesysteem en een speciale blauwe lakkleur mee.

De CR-Z wordt in het Japanse Suzuka geproduceerd. De benzinehybride - met een uiterlijk dat enigszins moest verwijzen naar de CRX - is in totaal zes jaar in productie geweest.

Lezersreacties (58) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.