Nieuwe Honda Civic nu al uitgebreid te zien

Gekalmeerd

Honda Civic patent
Honda Civic patentHonda Civic patentHonda Civic patentHonda Civic patentHonda Civic patentHonda Civic patentHonda Civic patentHonda Civic patentHonda Civic patentHonda Civic patentHonda Civic patentHonda Civic patentHonda Civic patentBack to basics: Honda CivicBack to basics: Honda CivicHonda CivicHonda Civic

Honda werkt hard aan een opvolger van de huidige Civic. Dankzij oplettende Civic-adepten van forum Civic11 kunnen we de compleet nieuwe elfde generatie vanuit alle hoeken bekijken.

De huidige generatie Honda Civic werd in  2015 op de Amerikaanse markt gebracht en stond een jaar later in de Europese showrooms. Die tiende generatie Civic is in Nederland alleen als Hatchback en als daar sterk op lijkende Sedan te krijgen, in de Verenigde Staten staat ook een Coupé-versie op de menukaart. Hoewel de actuele Civic met al zijn scherpe vouwen en strakke lijnen nog altijd vrij excentriek voor de dag komt, heeft Honda al een opvolger in de ontwikkelingskamers staan.

Op deze uitgebreide set patentplaten is niet alleen de nieuwe Hatchback, maar ook de nieuwe  Sedan te zien. Op basis van eerdere spyshots van de nieuwe Civic Type-R konden we al concluderen dat Honda vasthoudt aan de basisvorm van de hatchback. Dankzij deze designtekeningen wordt bevestigd dat de nieuwe Honda Civic in grote lijnen sterk lijkt op het huidige model, maar op designgebied verandert er toch heel wat.

Civic Hatchback

Zo overgiet Honda de elfde generatie met een veel meer ingetogen designsausje. Het front oogt met zijn subtieler vormgegeven grille en grotere, bredere koplampen wellicht minder uitgesproken, maar wel meer volwassen. Het front doet sterk denken aan dat van de actuele Accord. Ook op de zijkanten is het lijnenspel een stuk rustiger. Het oplopende schouderlijntje dat momenteel al bij het achterportier begint, verhuist  een stukje naar achteren en dat maakt de komst van een derde zijruit mogelijk. De bilpartij van de Hatchback is ontdaan van de door de achterspoiler in twee delen verdeelde achterruit. De boemerangvormige achterlichten moeten eveneens het veld ruimen. Voortaan krijgt de Civic Hatchback relatief eenvoudige achterlichten die met een ledstrip met elkaar worden verbonden. Het geheel doet met een beetje fantasie denken aan de achterlichtpartij van de Kia Stinger. Niet alleen de verlichting is qua vormgeving betreft tot bedaren gekomen, ook het bumperwerk oogt een stuk rustiger.

Honda Civic patent

Honda Civic Hatchback

Civic Sedan

Waar de huidige Civic Sedan nog sterk lijkt op de Hatcback, krijgt de sedanversie straks een meer eigen uitstraling. Althans, een uiterlijk dat zich meer van zijn vijdeurs-broer onderscheidt. De achterzijde lijkt namelijk net als de voorkant van de nieuwe generatie Civic sterk op de huidige Honda Accord. In tegenstelling tot die Accord moet ook de Civic Sedan het zonder de C-/boemerang-vormige acherlcihten doen. In plaats daarvan krijgt de Sedan enigszins inwisselbare, maar vooral rustig ogende verlichting die doorloopt in de achterklep.

Honda Civic patent

Honda Civic Sedan

Het is nog niet duidelijk wanneer Honda de nieuwe Civic introduceert. De elfde generatie  verwachten we niet voor 2021 op de markt. Dat er ook weer een heftige Type-R komt, staat buiten kijf. Geslaagde vooruitgang, of jammerlijke achteruitgang?

Lezersreacties (58) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.