Nieuwe Ford Ranger Raptor gekiekt

De Ranger-top

Spyshots Ford Ranger Raptor

Ford brengt volgend jaar een nieuwe generatie van de Ranger op de markt, waarvan ook weer een vrij heftige Raptor-versie verschijnt. Die is nu voor de lens van onze spionagefotograaf opgedoken.

Bedrijfswagens en pick-ups hebben over het algemeen een langere automobiele carrière dan reguliere personenauto's. De Ford Ranger is dan ook al sinds 2011 op de markt en hoewel een levensloop van tien jaar niet uitzonderlijk lang is, werkt Ford aan een geheel nieuwe Ranger. Die wordt traditioneel voorzien van diesel- en benzinemotoren. Bovendien komt er weer een heftige Raptor-variant.

Op deze foto's is de nieuwe Ford Ranger Raptor al te zien, al is hij nog wel rijkelijk beplakt met camouflagemateriaal. Het testmodel heeft een in de laadbak tegen de cabine geplaatste 'beugel' die we onder meer van Wildtrak- en Raptor-versies kennen. Onderaan de kont hangen twee uitlaatpijpen, wat er op wijst dat dit waarschijnlijk de sportievere Raptor is. De Ranger Raptor die Ford in Nederland levert, heeft een 213 pk en 500 Nm sterke 2.0 biturbo viercilinder dieselmotor, die gekoppeld is aan een automaat met tien versnellingen.

De Ranger krijgt er overigens al snel een broertje bij. Niet van Ford, maar van Volkswagen. De twee merken werken samen aan bedrijfswagens en de nieuwe Volkswagen Amarok deelt straks zijn genen dan ook met de jongste Ranger.