Nieuwe Dacia Duster strekt de benen

Aflossing voor populaire Roemeen

Dacia Duster Spionage
Vorig jaar legde Dacia een groot deel van zijn modellen op de snijtafel en het modernisatieproces gaat verder met een nieuwe Duster. Vandaag zien we hem voor het eerst ingepakt en wel in de buitenlucht.

Het is 2009 als Dacia de Duster op de markt brengt; een relatief eenvoudige, maar stoer ogende SUV waarmee het Roemeense zustermerk van Renault in ons land ruim 7.500 klanten mee naar de showrooms wist te lokken. Een nieuwe generatie staat op de planning en onze spionagefotograaf was erbij toen de nieuwe Roemeen werd uitgelaten.

De nieuwe Duster is nog enigszins in nevelen gehuld. Naar verluidt wordt de tweede generatie op een herziene versie van het huidige B0-platform geplaatst, al zou het gezien de leeftijd van die basis ook logisch zijn als Dacia het veel modernere CMF-B-platform onder de Duster monteert. Die basis zal ook door de tweede generatie Nissan Juke gebruikt worden.

PRIVATE LEASE Dacia Duster

DirectLease
Dacia Duster TCe 130 Expression (5D/6H)
€ 439
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (33) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.