Nieuwe cross-over Renault heet Arkana

Niet alleen voor Rusland

Renault Arkana
Renault heeft laten weten welke naam het op z'n nieuwe cross-over plakt: Arkana.

In juni liet de Russische tak van Renault een eerste afbeelding zien van een nog te onthullen SUV. Het zou gaan om een nieuwe cross-over voor het C-segment, een plek binnen autoland waar Renault al de Kadjar heeft staan. Op de teaserplaat was een front te zien dat enige gelijkenissen vertoonde met die van auto's als de Mégane en de Talisman. Nu heeft Renault laten weten welke naam het op die auto plakt: Arkana.

De Arkana, afgeleid van het Latijnse woord Arcanum dat 'geheim' betekent, wordt op 29 augustus tijdens de Moscow International Motor Show gelanceerd. Het lijkt te gaan om de auto die al op eerdere spyshots te zien was met ingepakte koets. Daarmee lijkt Renault daadwerkelijk een Coupé-SUV aan zijn line-up toe te voegen en zijn de Fransen daarmee de eersten. De auto moet in 2019 op de markt komen.

De auto zal zeer waarschijnlijk gebruikmaken van het CMF-platform, waarop ook de Mégane, Talisman en Scénic zijn geplaatst. Ook is het mogelijk dat er onderhuids Duster-techniek schuilgaat. In Rusland verkoopt Dacia momenteel namelijk de Kaptur, een Captur met een K. Die auto lijkt vanbuiten op onze (langere) Captur, maar onderhuids is het gewoon een Duster. Mogelijk is de nieuwe cross-over die Renault later dit jaar in Rusland laat zien, feitelijk dus ook een Duster met een spannender Renault-koets. De lengte van de auto maakt dat in ieder geval aannemelijk.

PRIVATE LEASE Renault Arkana

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (98) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum