Nieuwe CEO voor Renault

Lastenverlichting voor Luca de Meo

Fabrice Cambolive RENAULT

Automerk Renault heeft een nieuwe topman. Met ingang van 1 februari 2023 mag Fabrice Cambolive zich de nieuwe CEO van Renault noemen. Tot die tijd zit Luca de Meo nog op de troon.

Luca de Meo is een bezig baasje. De Meo werd onlangs benoemd tot president van de internationale autobranchevereniging ACEA, maar is natuurlijk vooral de CEO van de Renault Group. Dat is niet het enige, Luca de Meo is namelijk ook CEO van het automerk Renault. Maar niet lang meer. Fabrice Cambolive is aangesteld als nieuwe topman en neemt dat deel weg van het enorme takenpakket van Luca de Meo.

De 54-jarige Fabrice Cambolive is geen vreemde bij Renault. Begin jaren 90 kwam hij in dienst bij Renault Group en in 2011 werd hij benoemd tot directeur Sales en Marketing van de regio Eurazië en Renault Rusland. In 2015 schoof Cambolive door naar Zuid-Amerika, waar hij aan het roer kwam te staan van Renault do Brasil. Twee jaar later mocht Cambolive zich Director of Operations van de regio 'Afrika, Midden-Oosten, Azië en de Pacific' noemen en in 2021 werd hij Directeur Sales en Operations van automerk Renault. In 2022 schopte Cambolive het tot COO van Renault en is nu wederom opgeklommen naar een functie met slechts één letter verschil: CEO.

PRIVATE LEASE Renault

Lezersreacties (34)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens