Nieuwe CEO voor Lucid Motors

Mede-oprichter moet het veld ruimen

Lucid Motors Air

De Amerikaanse start-up Lucid Motors heeft een nieuwe CEO. Opvallend hierbij: de nieuwe topman volgt één van de mede-oprichters van het bedrijf op.

Lucid Motors kennen we van de in 2016 gepresenteerde Air, een elektrische auto die warm werd ontvangen maar waar al eventjes weinig positiefs meer over te melden viel. Lucid Motors zat in geldnood, maar wist een deal met een in Saoedi-Arabië gevestigde investeringsfonds PIF toch een miljard dollar binnen te slepen. Nu maakt Lucid Motors bekend dat het een nieuwe CEO heeft: Peter Rawlinson.

Rawlinson is geen onbekende in de auto-industrie en is zeker geen vreemde bij Lucid Motors. Voordat Rawlinson bij Lucid aan de slag ging, was hij Vice President Vehicle Engineering én Chief Engineer van - jawel - de Tesla Model S. Daarvoor was Rawlinson actief bij onder meer Lotus en Jaguar. Binnen Lucid Motors was de nieuwe topman al Chief Technology Officer (CTO). Die functie behoudt hij naast zijn nieuwe rol als CEO.

Voormalig CEO en tevens mede-oprichter Sam Weng gaat volgens Lucid Motors met pensioen. Weng spreekt in een verklaring zijn vertrouwen in Rawlinson uit. De Lucid Air, waarover je hier meer kunt lezen, moet in 2020 op de markt komen.

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.