Nieuwe Bugatti is 'laatste van zijn soort'

Productieversie van Bolide?

Bugatti teaser

Ook Bugatti ontkomt niet aan de focus op elektrificatie. Komende vrijdag onthult het merk een nu nog mysterieuze auto die mogelijk de laatste is met alleen een brandstofmotor aan boord.

Bugatti associeer je natuurlijk direct met krankzinnig grote en sterke verbrandingsmotoren. Machines die het helemaal alleen doen, zonder enige ondersteuning van elektromotoren. Dat is een uitstervend ras, ook bij Bugatti. Dat verschuift voor de volgende generatie hypercars de focus naar elektrificatie. Of dat ook direct het einde van Bugatti's met verbrandingsmotoren betekent, is nog niet helemaal helder. In ieder geval krijgen we volgens het merk komende zaterdag een auto te zien die 'de laatste van zijn soort' is.

Het gaat in ieder geval niet om een uitzwaaiversie van de Chiron, want die is er al. Ook zien we op de twee teaserbeelden duidelijk andere details. Bugatti kondigde vorig jaar een productieversie aan van de Bolide, we zetten erop in dat om dit model gaat. We gaan ervan uit dat het de laatste Bugatti is zonder elektro-ondersteuning. Het zou echter ook nog de laatste Bugatti met W16 kunnen zijn, waarmee het een voor de liefhebbers nog wat triester moment markeert. Of wordt het zelfs de laatste Bugatti met überhaupt nog een verbrandingsmotor? Dat is wel wat onwaarschijnlijk. Bugatti kan bij zijn volledig elektrische zustermerk Rimac natuurlijk aankloppen voor een potente elektrische aandrijflijn, alleen lijkt het volledig vaarwel zeggen van de brandstofmotor nog even een te rigoureuze ommezwaai voor het Franse merk. Na vrijdag weten we meer.

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.