Nieuwe BMW 4-serie gelekt

Nu al volledig te zien

BMW 4-serie

De gloednieuwe BMW 4-serie is al volledig in beeld verschenen. Een dag voor de officiële onthulling kunnen we een eerste blik op de opvallende nieuwkomer werpen.

Het lijkt erop dat iemand met een brochure voor de nieuwe BMW 4-serie zijn enthousiasme niet heeft kunnen beteugelen, want op het Franse forum Worldscoop duiken deze foto's op. Daarop zijn, zij het in ietwat matige kwaliteit, de splinternieuwe BMW 4-serie (G20) volledig te zien. Zowel de opvallende neus als de achterkant heeft geen geheimen meer voor de officiële onthulling, die morgen pas plaatsvindt. Zoals verwacht heeft de verse 4-serie een opvallend andere neus dan de 3-serie waarmee de auto zijn basis basis deelt. De grote grille, met de optisch aan elkaar verbonden 'nieren', geeft 'm een heel eigen gezicht. De scherp gevormde koplampunits, met led-kijkers erin, dragen daar verder aan bij. Al met al doet het sterk denken aan de Concept 4, die een klein jaar geleden in Frankfurt schitterde.

Ook de achterzijde van de 4-serie Coupé, een tot op heden beter bewaard geheim, wijkt aanzienlijk af van de 3-serie. Hoewel de indeling van de achterlichten sterk doet denken aan die van de 3-serie, is het helder dat BMW voor het ontwerp van de 4-serie met een leeg vel papier is begonnen. De tweedeurs heeft een behoorlijk ver naar achteren doorlopende raampartij, die eindigt in een betrekkelijk bescheiden C-stijl. Minder bescheiden zijn de 'heupen', die een bredere wielbasis dan bij de 3-serie lijken te herbergen.

Hoewel technische details uiteraard nog wel steeds verborgen zijn, mogen we ervan uitgaan dat het model in ieder geval qua aandrijving voor een groot deel de 3-serie volgt. Dat betekent dat 'ie er zowel met achter- als vierwielaandrijving komt en er meerdere benzine- en dieselvarianten komen. Waarschijnlijk begint het aanbod bij de 2,0-liter viercilinder met 184 pk, al is het ook niet ondenkbaar dat eveneens de 156 pk sterke variant van die krachtbron leverbaar wordt. Het absolute topmodel wordt straks de M4, de onthulling daarvan laat nog tot september op zich wachten. Die haalt 510 pk uit z'n 3,0-liter zes-in-lijn, zo staat al wel vast. Morgen weten we meer, dan trekt BMW zelf het doek van de nieuwe 4-serie.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (93) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.