Nieuwe automaten voor Picasso & C8

Citroën C8 , Picasso
Citroën heeft voor de Picasso nu de 2.0 16V beschikbaar in combinatie met een automaat. Aan het gamma van de C8 is een 3.0 V6 met automaat toegevoegd.

Citroën heeft voor de Picasso nu de 2.0 16V beschikbaar in combinaite met een automaat, terwijl de 3.0 V6 met automaat aan het gamma van de C8 is toegevoegd.


Voor de Picasso heeft Citroën een nieuwe aandrijflijn beschikbaar. Het is de 2.0 16V met 137 pk en een koppel van 190 Nm bij 4100 tpm die geleverd wordt in de Exclusive-uitvoering met een viertraps automaat met sequentiële schakeling. Standaard op deze versie zijn ESP en ASR. Op alle Picasso's behalve de 1.6 is voortaan cruise control standaard. De middenconsole is tegenwoordig in aluminium-look uitgevoerd. Van de Picasso stijgen de prijzen per 1 feruari gemiddeld € 150.

C8 nu ook met 3-liter V6 en automatische transmissie
De C8 krijgt eveneens de beschikking over een automaat: de sequentiële ZF-transmissie wordt geleverd op de 2.0i 16V en op de 3-liter V6. Die laatste motorvariant is nieuw voor de C8 en wordt door Citroën al geleverd in de C5. De zescilinder is gemoderniseerd met nieuw ontworpen verbrandingsruimten, een ander inlaatspruitstuk en vernieuwde injectoren. Verder is er ook VTC variabele nokkenastiming toegepast. De motor levert 208 pk en heeft een maximum koppel van 285 Nm bij 3750 tpm. Hij wordt leverbaar op de Ligne Ambiance en op de Exclusive-uitvoering, die daarbij standaard is uitgerust met ABS met EBD en remassistent, ESP en ASR. Citroën legt om de aluminium velgen Michelins in de maat 215/60 R16, inclusief bandenspanningsdetectoren.

Wij reden al even met de nieuwe Citroënvarianten van de Picasso en de C8. In de Picasso 2.0 voldoet de automatische transmissie prima. Bij volle belasting merk je wel dat hij hard aan het werk is, maar onder normale omstandigheden schakelt de automaat rustig. Dat geldt ook voor de viertraps automaat in de dik anderhalve ton zware C8, die als 't ware vráágt om de aandrijflijn die hij nu heeft gekregen. Met de soepele loop van de motor en het aangename schakelpatroon dat goed op de V6 is afgesteld, wordt het comfortabele karakter van de C8 extra onderstreept. Voor de 3.0 V6 Automaat als Ligne Ambiance betaal je € 44.020 en in Exclusive-trim staat er € 47.480 op zijn prijskaartje.