Nieuwe Toyota Avalon klaar voor NAIAS 2018

Generatie vijf staart de wereld in

Toyota Avalon
Toyota heeft een volledig nieuwe Avalon in de ontwikkelingskamers staan. Die auto laat nu in een teaser alvast een deel van zijn gezicht zien.

De Avalon die momenteel de Noord-Amerikaanse showrooms bevolkt, is de gefacelifte versie van de vierde generatie. De Avalon is met zijn lengte van net geen vijf meter de grootste sedan die Toyota in de Verenigde Staten aanbiedt. Het model staat logischerwijs dan ook boven de Camry in de lokale schappen. De huidige Avalon, die ook als basis dient voor de Lexus ES, verscheen in 2012 op de markt en moet zich er meten met auto's als de Nissan Maxima. Inmiddels beginnen de jaren te tellen, iets wat hand in hand gaat met dalende verkoopcijfers. Een volledig nieuwe generatie moet de Avalon weer onder de aandacht van de Noord-Amerikaanse koper brengen.

Toyota lijkt de Avalon een scheper en spannender ontwerp te geven dan de huidige generatie. De Avalon krijgt ongetwijfeld designkenmerken van de succesvolle Camry en het nieuwe platform waarop de sedan is geplaatst, zal voor een aardige gewichtsreductie zorgen. Of die nieuwe basis net als bij de Camry en Prius het TNGA-platform zal zijn, valt nog te bezien. De samenstelling van de motorenlijst zal niet al te heftig veranderen. Zet in ieder geval in op een V6 en een viercilinder hybride.

Tijdens de North American International Auto Show, die in de tweede week van januari van start gaat, wordt deze vijfde generatie Avalon gepresenteerd.

PRIVATE LEASE Toyota Avalon

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.