Toyota Camry én Avalon TRD zijn los

Meer dan uiterlijk vertoon

Toyota Camry en Avalon TRD
Toyota Camry en Avalon TRDToyota Camry en Avalon TRDToyota Camry en Avalon TRDToyota Camry en Avalon TRDToyota Camry en Avalon TRDToyota Camry en Avalon TRDToyota Camry en Avalon TRDToyota Camry en Avalon TRDToyota Camry en Avalon TRDToyota Camry en Avalon TRDToyota Camry en Avalon TRDToyota Camry en Avalon TRDToyota Camry en Avalon TRDToyota Camry en Avalon TRDToyota Camry en Avalon TRDToyota Camry en Avalon TRDToyota Camry en Avalon TRDToyota Camry en Avalon TRD

Toyota heeft zojuist de eerder aangekondigde TRD-versies van zowel de Camry als diens grotere broer Avalon onthuld.

Toyota legt de laatste jaren steeds vaker nadruk op sportiviteit, iets dat niet alleen tot uiting komt in een nieuwe Supra, maar eerder al werd bewezen met de GT86 en met de heftige Yaris GRMN. Dan zijn er de grotere sedans. Met het ontwerp van de huidige generatie van de Camry brak Toyota met het behoudende design van zijn voorganger en nu is de jongste Camry zelfs door Toyota Racing Development (TRD) onder handen genomen. Ook de grotere Avalon ontkomt niet aan een bezoekje aan de sportschool.

De twee sedans - het witte exemplaar op de foto's is de Camry TRD - staan op 19-inch lichtmetalen wielen en zijn voorzien van een bodykit die het tweetal een stuk sportiever voor de dag laat komen. Toyota's TRD-afdeling giet een uit rode lijntjes, accenten en biesjes bestaande saus over de twee én voegt een uitgebreide verzameling TRD-badges toe. De Camry krijgt verder een volledig glanzend zwarte grille.

Ook vanbinnen zijn de rode accenten niet te missen. We zien TRD-logo's op de hoofdsteunen, rode gordels, speciale vloermatten en rode accenten bij de keuzehendel van de automaat. Van motorische aanpassingen maakt Toyota vooralsnog geen melding en dat lijkt te betekenen dat deze twee nieuwkomers allebei over de ongeveer 300 pk sterke 3,5-liter V6 beschikken. Toch blijft het niet puur bij uiterlijk vertoon. Zowel de Camry TRD als de Avalon TRD liggen een centimeter dichter boven het asfalt en hebben aangepaste, stuggere dempers. De Camry krijgt grotere remschijven, krachtigere remklauwen en Toyota past onder meer stevigere stabilisatorstangen toe. Deze aanpassingen gaan aan de comfortabeler ingestelde Avalon voorbij. Wel krijgen beide Toyota's een nieuw uitlaatsysteem. Volgend jaar verschijnen de sportieve twee op de Noord-Amerikaanse markt. De Camry komt overigens ook naar Nederland, al hoef je deze sportieve versie niet te verwachten.

PRIVATE LEASE Toyota Avalon

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.