Nieuw leven voor De Tomaso

Nieuw leven voor De Tomaso
De curatoren van sportwagenmerk De Tomaso zijn in afwachting van een vermogende zakenman die dit legendarische merk weer tot leven wekt. Voor nog geen twee miljoen heb je alle benodigde rechten op zak. Op 28 juni moet de deal rond zijn.
Het fameuze (voormalig) Italiaanse merk De Tomaso zal eind deze maand een nieuwe eigenaar vinden, bericht Italiaspeed. De Tomaso verklaarde zich in 2004 failliet toen investeerder MG Rover in geldproblemen kwam. De rechten op de merknaam en de productiefaciliteiten gaan nu eindelijk in nieuwe handen komen. Ook het beroemde logo met het De Tomaso familiesymbool en de Argentijnse vlag zijn bij de koop inbegrepen, evenals de rechten op de namen 'Pantera' en 'Guará'. De curatoren van de sportwagenbouwer willen een bedrag van 1,78 miljoen hebben voor dit geheel. Al jaren worden namen genoemd van zakenlui met ambitieuze plannen het merk weer nieuw leven in te blazen. Wie er op dit moment gegadigden zijn is niet bekend. Naast de rechten op het merk gaan ook de voormalige fabriek en kantoorgebouwen met een terrein van 5000 vierkante meter verkocht worden. Hiervoor moet een bedrag van 7,63 miljoen euro neergeteld worden. Is het merk eenmaal verkocht dan kunnen we hopen op de productie van een nieuwe De Tomaso.

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.