De Tomaso presenteert P72

Herboren schone

De Tamaso P72
De Tomaso P72De Tamaso P72De Tomaso P72De Tomaso P72De Tomaso P72De Tomaso P72De Tomaso P72De Tomaso P72De Tomaso P72De Tomaso P72De Tomaso P72

De Tomaso is terug, en hoe! 60 jaar na de oprichting van het bedrijf en enkele jaren nadat het weer nieuw leven werd ingeblazen, presenteert het herboren merk de P72!

De Tomaso kennen we voornamelijk van de legendarische Pantera, een auto die eerder dit jaar door Ares nieuw leven werd ingeblazen in de vorm van de Ares Panther. De P72 is de spiritueel opvolger van de P70, een prachtige raceauto uit de jaren zestig waar niemand minder dan Carroll Shelby zich mee heeft bemoeid. De P72 is natuurlijk in elk opzicht vele malen moderner. Onderhuids gaat namelijk het uit koolstofvezel vervaardigde chassis schuil dat ook door de in elk opzicht buitenissige Apollo IE wordt gebruikt. Sterker nog, De Tomaso heeft hetzelfde team ingevlogen dat zich ook bezighield bij de ontwikkeling van die auto.

De tijdens het Goodwood Festival of Speed gepresenteerde P72 wordt in een oplage van, je raadt het al, 72 stuks geproduceerd. Verdere informatie over de aandrijflijn houdt De Tomaso nog even onder de pet. Dan moeten we het maar met de foto's doen, en dat lijkt ons vooralsnog bepaald geen straf. De vanafprijs moet op een niet bepaald bescheiden € 750.000 liggen.

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.