Nederlandse stichting procedeert tegen Volkswagen

180.000 gedupeerden eisen redelijke compensatie

Teruggekocht dieselgate dieselschandaal Volkswagen
De Nederlandse stichting Car Claim bereidt een juridische procedure voor tegen Volkswagen, leverancier Bosch en Nederlandse verkopers van Volkswagen. De procedure zou worden gestart namens ongeveer 180.000 autobezitters die zijn gedupeerd door de dieselgate, meldt de stichting dinsdag.

De stichting wil dat de autobezitters een 'redelijke compensatie' ontvangen voor de nadelige gevolgen van de emissiefraude, en dat Volkswagen hun garandeert dat ze in de toekomst zonder mogelijke consequenties hun auto kunnen blijven gebruiken.

In De Telegraaf zegt bestuurslid Guido van Woerkom dat de stichting in het uiterste geval ontbinding van het koopcontract eist. Dat zou betekenen dat bezitters van een Volkswagen hun auto mogen inleveren en de nieuwprijs terugkrijgen, wat leidt tot een schadepost van maximaal 4,5 miljard euro.

Van Woerkom: "Vanaf de oprichting heeft de stichting zich ingespannen om samen met Volkswagen en Bosch tot een passende oplossing voor de gedupeerde autobezitters te komen, tot dusver helaas zonder resultaat. Wij zien nu geen andere mogelijkheid dan dat we alle getroffen autobezitters mobiliseren om Volkswagen, Bosch en de lokale handelaren hun verantwoordelijkheid te laten nemen en met een redelijke oplossing te komen."

De stichting zegt nadrukkelijk samenwerking te zoeken met andere Europese belangenorganisaties of juridische initiatieven. Er wordt al samengewerkt met een Brits advocatenkantoor dat 41.000 auto-eigenaren vertegenwoordigt en met consumenteninitiatieven in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (89) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.