‘Naast nieuwe Outlander ook compactere nieuwe SUV’

Ook als PHEV!

Mitsubishi Outlander PHEV blik to the future

Mitsubishi staat een druk jaar te wachten, want een geheel nieuwe Outlander is al even geleden voor 2020 bevestigd. Er is echter meer nieuws, want deze plug-in hybride SUV krijgt er volgens het merk rond dezelfde tijd een gestekkerde compactere broer bij.

Met de Engelberg Tourer Concept leek Mitsubishi begin 2019 vooruit te blikken op de geheel nieuwe generatie Outlander, die na de jaarwisseling zijn werelddebuut belooft te maken. Daniel Georges Nacass, General Manager European Public Relations, sprak dit echter bij een evenement later dit jaar echter tegen. “Die concept-car is echt een slag groter dan een Outlander.” Wel zei de Fransman dat die concept-car een “heel dikke knipoog naar de komende generatie is.” Bernard Loire, Mitsubishi’s Europese baas, laat nu aan Automotive News Europe weten dat het merk nog een slag kleiner gaat.

Naast de nieuwe Outlander wordt namelijk ook aan een compactere broer gewerkt. Beide auto’s beloven op een door de Renault-Nissan-Mitsubishi Alliantie nieuwe ontworpen platform te staan en krijgen de beschikking over een plug-in hybride aandrijflijn. In een interview gaat Loire echter niet dieper in op die compactere SUV. Of het een verlosser voor de ASX wordt, is dus niet duidelijk gemaakt. Ook wordt niet duidelijk of de redelijk verse Eclipse Cross zich zorgen moet maken. Volgend jaar bij die laatstgenoemde overigens de lijn met dieselmotoren van alle prijslijsten geveegd. Bij ons heeft die versie überhaupt nooit in de verkooplijsten gestaan, maar nu wordt de dieselaangedreven Eclipse Cross ook elders wegens de matige vraag uitgezwaaid.

Ook zegt Loire dat de Space Star/Mirage nog een toekomst heeft. Hoewel emissie-eisen in de nek van de compacte Mitsubishi hijgen, krijgt deze auto dus nog een vervolg.

Lezersreacties (33) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.