Musk: 'Niet klagen over testversie van Tesla's FSD'

Kritiek na update

Elon Musk Tesla (ANP)

De bétaversie van Tesla's Full Self-Driving (FSD) is geüpdatet en uitgerold naar een selecte groep Amerikaanse Tesla-eigenaren. De update stemt niet iedereen tot tevredenheid, maar volgens Musk moeten klanten 'niet zo klagen'.

Tesla-topman Elon Musk wil geen klachten horen van klanten die de nieuwste 10.69-update van FSD in hun auto's uitproberen. "Vraag alsjeblieft niet om te worden opgenomen in vroege bètaversies en dan klagen", reageerde Musk op een Tesla-eigenaar die video's van het systeem op Twitter had geplaatst waarin FSD nogal hapert. Op het filmpje blijkt FSD soms moeite te hebben met rechts afslaan en andere basisfuncties.

De update werd vorige week geïntroduceerd bij een selecte groep klanten en brengt vanaf 5 september de totaalprijs van FSD met 3.000 dollar omhoog naar 15.000 dollar. Het zou FSD nog feillozer moeten laten werken, maar daar is kennelijk niet iedereen het mee eens. "10.69 is niet voor niets kleinschalig uitgebracht", reageert Musk. Dat Tesla FSD bèta uitrolt, dient twee doelen. Het moet de potentie van het systeem laten zien en potentiële klanten er warm voor maken, maar het helpt Tesla ook om het verder te ontwikkelen.

Er is vaker kritiek op FSD, alleen wijst Musk er dus graag op dat het zich nog in een ontwikkelingsfase bevindt. Inmiddels ziet Tesla er in ieder geval geen probleem meer in om het systeem te laten testen door de Amerikaanse veiligheidswaakhond NHTSA. Mogelijk heeft het gewacht op de uitrol van update 10.69 voordat het dat toestaat. Dat zegt wel wat over de verwachtingen die Tesla zelf van de update heeft.

Lezersreacties (92) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.