Müller (VW): heropleving diesels

'Het is een kwestie van voorlichten'

Matthias Müller  - Volkswagen Group CEO
Volgens CEO Matthias Müller van Volkswagen is het ondanks de imagoproblemen van de afgelopen jaren nog niet gedaan met de diesel. Integendeel: 'Moderne diesels zullen spoedig een heropleving krijgen.'

"Het is een kwestie van communicatie, pr en mensen voorlichten. Diesels hebben reputatieschade opgelopen, ten dele veroorzaakt door de dieselcrisis waarvoor wij verantwoordelijk zijn", zegt Volkswagen-CEO Matthias Müller tegenover het Amerikaanse persbureau Bloomberg. Volgens Müller is de situatie sindsdien veranderd. "Duitsland kampt al vele jaren met luchtkwaliteitsproblemen, maar de gemeenten en politici hebben daar niets op ondernomen. Wij kunnen onze moderne dieseltechnologie inzetten, uitleggen en vermarkten. Zo kan een renaissance van de diesel deel zijn van de oplossing."

Daarnaast heeft Volkswagen onlangs 250 miljoen euro geïnvesteerd in een investeringsfonds voor stadsmobiliteit, zegt Müller. Ook benadrukt hij de afgelopen maanden 150.000 oude diesels uit het verkeer te hebben genomen en 2,5 miljoen diesels in Duitsland van nieuwe software te hebben voorzien, met nog één miljoen te gaan.

Müller zegt flink te investeren in toekomstige verbrandingsmotoren, zowel benzine als diesel. "Ik ben er nog steeds van overtuigd dat moderne dieselmotoren spoedig een heropleving zullen beleven."

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (336) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.