Mosler is nu Rossion

Mosler MT900 GTR XX
Mosler MT900 GTR XXMosler MT900 GTR XXRossion Q1Rossion Q1Rossion Q1
Mosler Automotive heeft z'n naam aan de wilgen gehangen. Toch is de fabrikant van exclusieve supercars niet echt verdwenen, het zal voortaan als Rossion Automotive door het leven gaan.

Het Amerikaanse Mosler heeft nooit grote aantallen weggezet, maar dat is ook nooit de bedoeling van de sportwagenbouwer geweest. De even exclusieve landgenoot Rossion, dat daar overigens hetzelfde over denkt, is nu met Mosler gefuseerd.

De twee merken zijn dus samengemolten, de nieuwe onderneming zal het Rossion-label blijven dragen. Rossion grijpt de fusie aan om alvast een blik in de toekomst te werpen. De fabrikant wil nieuwe modellen ontwikkelen met vier-, zes- en achtcilinders onder de kap. De ervaring die Mosler heeft opgedaan in de racerij zal worden gebruikt voor koolstofvezel onderdelen. Momenteel heeft Rossion alleen de Q1 in de showroom staan, een auto die z'n genen deelt met de Noble M400.

Lezersreacties (5) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.