Morgan EvaGT: vierzitscoupé met motor BMW

Morgan EvaGT
Morgan EvaGTMorgan EvaGTMorgan EvaGTMorgan EvaGTMorgan EvaGTMorgan EvaGTMorgan EvaGTMorgan EvaGTMorgan EvaGT
Morgan heeft nieuw beeldmateriaal van de EvaGT. Onder de klassieke styling gaat zoals wel vaker bij het merk hypermoderne BMW-techniek schuil.
De ontwerper van Morgan heeft zich laten inspireren door klassiekers uit de jaren vijftig van de vorige eeuw. De EvaGT beschikt over een aluminium koets en biedt plek aan vier personen, al zullen de achterste inzittenden niet al te groot moeten zijn. De auto weegt maar 1.250 kilo en leent het chassis van de Aero SuperSports. Met zo weinig gewicht weet de zescilinder turbo wel raad. Dankzij 306 pk schiet de bolide in 4,5 seconden van 0 naar 100 km/h en de EvaGT flitst door tot een top van 273 km/h. Morgan biedt 'm aan met zesbak, handgeschakeld of automatisch. De DCT-transmissie van BMW is dus niet beschikbaar voor de Engelse fabrikant. Morgan geeft een hele mooie CO2-uitstoot op: 200 gram per kilometer. Dat komt neer op een gemiddeld verbruik van 7,0 liter per 100 kilometer. Midden 2012 moeten de eerste exemplaren op de weg verschijnen, er komt een gelimiteerde oplage. Wie er een wil moet eerst een donatie doen van 5.000 Britse ponden. De prijs is nog niet bekend, Morgan wacht eerst de interesse af.

Lezersreacties (57) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.