Monsterrit per Ferrari 612 Scaglietti

Ferrari 612 Scaglietti monsterrit
Ferrari gaat met 2 612 Scaglietti's een monsterrit dwars door China houden. Aan het einde van de rit zullen de Ferrari's per stuk zo'n 25.000 km hebben afgelegd.
Ferrari gaat met 2 612 Scaglietti's een monsterrit dwars door China houden. Aan het einde van de rit zullen de Ferrari's per stuk zo'n 25.000 km hebben afgelegd.
Twee Ferrari's 612 Scaglietti worden op 29 augustus in Sjanghai uitgezwaaid voor een 25.000 km durende monstertocht door China. Het merendeel van de rit zal over slecht geplaveide wegen gaan. Zo ligt 3.000 km van de route op een hoogte van meer dan 4.000 meter, wordt er een deel door de woestijn gereden en voert de route door een tropisch klimaat. Naar verwachting zullen de Scaglietti's zich na 45 dagen weer melden in Shanghai.
Aan het stuur van de auto's zitten steeds Chinese en internationale journalisten. De logistiek rond de rit worden gesteund door Fiat China en in het kielzog van de Ferrari's rijden voor assistentie 2 Fiat's en 2 Iveco's mee. De Chinese autoriteiten hebben hun goedkeuring gegeven aan de rit. Om de lokale bestuurders mild te stemmen, wordt in elke provincie waar doorheen wordt gereisd een bokaal met het beroemde steigerende paard uitgereikt aan een hoogwaardigheidsbekleder. Onderweg wordt langs de 10 Ferrari-dealerschappen in China gereden.
Om de Ferrari's ongeschonden door China te krijgen zijn een paar kleine aanpassingen gedaan. De benzinetank van de Scaglietti's is vergroot en de brandstoffilters zijn aangepast. Ook zijn aan de onderzijde beschermplaten aangebracht en staan de 612's iets hoger op hun wielen. De koplampen zijn voorzien van beschermend gaas en de luchtinlaten zijn gemodificeerd zodat de auto's door laag water kunnen waden.
Ferrari is sinds 1993 actief in China. Sinds oktober 2004 is het merk een joint venture aangegaan met Maserati. Sindsdien zijn er in China 42 Ferrari's verkocht. De Italianen verwachten dat China binnen 3 jaar de 5de of 6de belangrijkste markt voor het merk wordt.