Mitsubishi Outlander PHEV fors goedkoper

'Techniek toegankelijker voor groter publiek'

Mitsubishi Outlander PHEV
Zoals elk jaar het geval is, passen de Nederlandse importeurs hun prijzen rond deze tijd aan voor het nieuwe jaar. Ook Mitsubishi herziet zijn prijzen. Opvallend gegeven: de Outlander PHEV wordt fors goedkoper. Dat blijkt uit navraag bij Mitsubishi Nederland.

Mitsubishi heeft net als vele andere merken nieuwe prijslijsten gepresenteerd, die met ingang van dit jaar actief zijn geworden. Dat heeft uiteraard gevolgen voor de prijzen van de Outlander. De benzine- en dieselversies van de Outlander worden enkele honderden euro's duurder. Opvallend is echter de Outlander PHEV. Deze plug-in hybride zakt juist fors in prijs.

De vanafprijs van de Outlander PHEV ligt met ingang van deze maand op € 35.990, maar liefst € 4.000 minder dan voorheen. Die prijsdaling van ruim tien procent geldt voor de Pure-uitvoering. Ook de Premium, Prestige en de S-Edition staan met ingang van 2018 voor lagere bedragen in de prijslijst. De Premium kent een vanafprijs van € 40.990, een bedrag dat € 3.000 lager ligt dan voorheen. De Prestige en S-Edition mogen mee vanaf respectievelijk € 45.990 en € 51.990, respectievelijk € 3.000 en € 2.500 minder dan voorheen.

Mitsubishi legt uit dat het met deze strategie "de techniek van de PHEV op deze manier toegankelijker wil maken voor een breder publiek, ook voor de particuliere rijder".

De vanafprijs van de benzine-Outlander ligt op € 33.990. Voor dat geld rijd je de 2.0 CVT Business Edition met voorwielaandrijving. Dieselen kan vanaf € 41.990 met de 2.2 DI-D Connect Pro, tevens als voorwielaandrijver.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (73) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum