Mini test met Coupé John Cooper Works

Mini Coupé John Cooper Works
Mini Coupé John Cooper WorksMini Coupé John Cooper WorksMini Coupé John Cooper WorksMini Coupé John Cooper WorksMini Coupé John Cooper WorksMini Coupé John Cooper WorksMini Coupé John Cooper WorksMini Coupé John Cooper Works
Mini flirt momenteel nadrukkelijk met cross-overs, denk aan de Paceman Concept. Toch is het merk z'n sportieve roots niet vergeten, blijkt uit deze Coupés in John Cooper Works-trim die we betrapten.

Met de Coupé wil Mini de mensen aanspreken die de sportieve versies van de Mini hatchback nog niet speciaal genoeg vinden. Met zijn compacte afmetingen is de Mini Coupé een soort klein alternatief voor de Peugeot RCZ. Dit zijn de dimensies van de tweezitter: lengte (3,71 meter) en breedte (1,68 meter) zijn exact gelijk aan die van de huidige Mini Cooper. De Coupé is met z'n hoogte van 1,36 meter echter vijf centimeter lager dan de Mini zoals we 'm nu kennen. Dat betekent een lager zwaartepunt, waardoor de auto nog beter door de bochten te jagen is.
Bovenstaande waarden behoren overigens bij de concept-car, die Mini in september 2009 op de IAA toonde. In de praktijk wijken de dimensies van productie-auto's van de BMW Group nauwelijks af van die van de concepts, dus vandaar dat we de gok wel aandurven.
De Mini Coupé Concept had de meest potente motor van het Mini-gamma onder de kap, de 211 pk sterke 1,6-liter turbomotor uit de Mini John Cooper Works. De productieversie krijgt die ook, maar er zijn ook minder potente opties. We betrapten eerder al een Coupé Cooper S (175 pk) en een Coupé Cooper (120 pk). Een Coupé One lijkt ons door het sportieve karakter van de auto een onlogische optie.
De Mini Coupé beleeft dit jaar z'n publieksdebuut op de IAA in Frankfurt (september). Later in de herfst verschijnt de auto bij de dealers. In 2012 komt er ook een Roadster-versie op de markt.

Lezersreacties (37) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.