Mini komt met twee nieuwe, elektrische cross-overs

Focus op elektrificatie én China

Mini Electric Concept

Er komt een volledig nieuwe elektrische cross-over van Mini aan. Daarnaast krijgt ook de nieuwe generatie Mini Countryman een volledig elektrische versie. Grootse plannen dus bij het merk met de kleine naam.

Het leveringsgamma van Mini bestaat momenteel uit de drie- en vijfdeursversies van de Mini Hatchback, een auto waar in de vorm van de Mini Cabrio ook een dakloze variant van is. De Countryman is de enige SUV-aanbieding, een auto die een stuk hoger op de poten staat dan stationwagon Mini Clubman. De komende jaren kunnen we een hoop Mini-nieuws verwachten. Het merk zegt zich met name te richten op elektrificatie.

Mini levert al een plug-in hybride variant van de Countryman en heeft de volledig elektrische Mini Electric in zijn leveringsgamma, maar daar blijft het niet bij. Net als BMW bewandelt Mini straks het pad dat het 'Power of Choice' noemt. Dat betekent dat het zijn modellen niet alleen met reguliere benzine- en dieselmotoren aanbiedt, maar dat er ook geëlektrificeerde en zelfs volledig elektrische versies van komen. BMW hanteert een vergelijkbare strategie, zo kun je de X3 al met benzinemotoren, dieselmotoren, een plug-in hybride aandrijflijn én als elektrische iX3 krijgen.

Mini meldt dat zijn toekomstige aanbod volledig elektrische modellen niet alleen de elektrische versie van de driedeurs Hatchback, de Mini Electric, omvat, maar ook een nieuwe volledig elektrische 'kleine compacte cross-over'. Dat wordt een auto die juist alleen met een elektrische aandrijflijn beschikbaar komt. De nieuwe generatie Mini Countryman komt er behalve met verbrandingsmotoren en met een plug-in hybride aandrijflijn voor het eerst ook met een volledig elektrische aandrijflijn.

Mini geeft verder aan dat het zijn pijlen meer dan ooit op de Chinese markt gaat richten. Momenteel vindt zo'n 10 procent van alle wereldwijd verkochte modellen in China een eigenaar. Mini gaat vanaf 2023 met de Chinese fabrikant Great Wall in China elektrische auto's voor de lokale markt bouwen.

PRIVATE LEASE MINI

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.