Mercedes pocht met exclusieve SLK 55 AMG

Mercedes-Benz SLK 55 AMG
Mercedes-Benz SLK 55 AMGMercedes-Benz SLK 55 AMGMercedes-Benz SLK 55 AMGMercedes-Benz SLK 55 AMGMercedes-Benz SLK 55 AMG
Het is alweer ruim drie jaar geleden dat Mercedes-Benz met de nieuwe SLK 55 AMG op de proppen kwam. Sindsdien was het nogal stil rondom de beestachtige roadster, maar vandaag laat de fabrikant zien de auto nog niet vergeten te zijn.

De SLK 55 AMG is flink onder handen genomen door de mannen van de AMG Performance Studio. Het gaat hier om een one-off, niet om een aankledingspakket dat op de officiële prijslijst verschijnt.

De roadster is in het matzwart gehuld en staat op tweekleurige lichtmetalen wielen. Ook de vierdubbele uitlaatpijpen hebben een zwart likje verf gekregen. Binnenin vallen onmiddellijk de rode sportstoelen op. Die leren zetels komen rechtstreeks uit de SLS AMG. Ook het stuurwiel en de bodemmatten zijn in het rood-zwart gehuld.

Onderhuids verandert er niets. Dat betekent dat de speciale SLK 55 AMG de bekende 5,5-liter V8-motor onder de kap heeft. Die is goed voor 421 pk en 540 Nm. Het duistere monster sprint binnen 4,6 seconden naar 100 km/h en z'n top is begrensd op 250 km/h.

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.