Mercedes ML 63 AMG: meer dan 500 pk

Mercedes-Benz 63 AMG
Het was al mogelijk om de nieuwe Mercedes-Benz ML met AMG-accessoires uit te dossen. Binnenkort komt ook de 'echte' ML 63 AMG op de markt.
Het was al mogelijk om de nieuwe Mercedes-Benz ML met AMG-accessoires uit te dossen. Binnenkort komt ook de 'echte' ML 63 AMG op de markt.
Op de IAA in Frankfurt debuteert de snelle versie van Mercedes' nieuwe SUV. Volgens de beste AMG-traditie is die voorzien van een riante V8 met meer dan voldoende pk's. Ditmaal zijn het er 510 in getal. De ML 63 AMG heeft een 6,3-liter motor met een maximaal koppel van 630 Nm bij 5.200 toeren per minuut. Een flinke toename ten opzicht van de oude ML AMG: die moest het doen met 374 pk en 510 Nm. Het nieuwe model is standaard gekoppeld aan de 7G-Tronic automatische versnellingsbak. Die kan met knoppen op het stuur worden bediend.

De ML 63 AMG kan met deze techniek in 5,0 seconden van 0 naar 100 sprinten en de topsnelheid is ook nu weer begrensd op 250 km/u; de meter kan 320 km/u aanwijzen. Af-fabriek staat de Mercedes-Benz 63 AMG op negentien inch wielen met 295/45 banden: wie groter wil kan nog kiezen van exemplaren met een diameter van twintig inch. Daar horen banden bij in de maat 295/40.

Het uiterlijk van de AMG laat niets te raden over: aan de voor- en achterzijde zijn er AMG skirts en er is voor de AMG-versie voorbehouden grille. Ook de spatborden van de topversie van de M-klasse zijn wat breder en daarnaast zijn er ook nog roestvrijstalen treeplanken en donkere achterlichten. Een sportuitlaat zorgt voor een donkere brom en een indrukwekkende achterzijde. In het interieur is het leder en alcantara wat de klok slaat en er zijn diverse AMG-badges. Tot slot is de auto voorzien van stevige sportstoelen.

De Mercedes-Benz 63 AMG zal in het tweede kwartaal van 2006 op de weg verschijnen.

Lezersreacties (2) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.