'Mercedes levert nieuwe politieauto's'

2.300 B-Klasses en 600 Vito's

Mercedes logo
Mercedes-Benz zou de volgende lichting gemarkeerde politieauto's mogen leveren. Dat meldt Automotive Management. De afgelopen jaren was Volkswagen hofleverancier.

Op basis van 'goed ingevoerde bronnen' meldt Automotive Management dat Mercedes-Benz de order binnen heeft gesleept. Het zou gaan om 2.300 B-Klasses en 600 Vito's. De B-Klasse moet logischerwijs de Volkswagen Touran opvolgen en de Vito de Transporter.

In 2009 kreeg Volkswagen-importeur Pon de aanbesteding toebedeeld. Sindsdien wordt het gros van de politievoertuigen daar ingekocht. Na een omkoopschandaal, waarbij zowel Pon als een aantal ambtenaren door het stof gingen, werd besloten de volgende aanbesteding bij andere (en meerdere) importeurs onder te brengen. Pon kocht destijds strafvervolging af voor € 12 miljoen.

In het recente verleden leverde Mercedes-Benz ook al auto's aan de politie. Vooral de C-Klasse werd vaak in een politiejasje gehesen.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz

Lezersreacties (76) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.