Mercedes-Benz toont stukje EQ C

Nog een week geduld

Mercedes-Benz EQ C teaser
Op 4 september stelt Mercedes-Benz de EQ C voor, de eerste elektrische SUV van het merk waarmee Mercedes-Benz zijn concurrenten uit eigen land voor is.

Terwijl de Jaguar's I-Pace al op het Nederlandse wegennet te vinden is, blijft het wat elektrische SUV's uit Duitsland betreft nog aardig stil. Daar komt dit jaar verandering in. Audi presenteert later dit jaar de volledig elektrische E-tron, maar het is Mercedes-Benz dat de heren uit Ingolstadt aftroeft met de EQ C. Die volledig elektrische SUV en het eerste productiemodel van Mercedes 'EQ-label wordt namelijk al over een ruime week gepresenteerd.

Op zijn Instagram-pagina toont Mercedes-Benz een teaser waarop een stukje van de EQ C-neus te zien is. De EQ C-klasse is de productieversie van de Generation EQ, een studiemodel dat twee jaar geleden werd gepresenteerd en waarmee bij Mercedes-Benz het startschot klonk voor het al genoemde EQ-label. De SUV staat op Daimler's nieuwe EVA-platform, een modulaire basis waarop Mercedes-Benz meer elektrische EQ's gaat plaatsen. De auto krijgt een accupakket van tussen de 70 kWh en 110 kWh groot en moet daarmee 400 tot 500 kilometer ver kunnen komen. De EQ C wordt straks in Bremen gebouwd. Nog even geduld, op 4 september hebben we alle details.

.@MercedesBenz is flipping the switch: On September 4th, we will present our first all-#electric#MercedesBenz model of our new product and technology brand EQ. Here's the very first design detail. Stay tuned!

👉 https://t.co/3Pej7au1Xu#Daimler#switchtoEQpic.twitter.com/i2aDbcMyQs

— Daimler AG (@Daimler) 26 augustus 2018

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (41) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum