Mercedes-Benz presenteert eSprinter

Tot 168 kilometer actieradius

Mercedes-Benz eSprinter
Mercedes-Benz eSprinterMercedes-Benz eSprinterMercedes-Benz eSprinterMercedes-Benz eSprinterMercedes-Benz eSprinter

Bij de presentatie van de nieuwe generatie Sprinter liet Mercedes-Benz vorig jaar al weten er in 2019 een elektrische variant zou komen. Vandaag voegt het merk de daad bij het woord, door de eSprinter naar voren te schuiven.

De eSprinter is de volledig elektrische variant van de Sprinter, een besteller die van Mercedes-Benz een 115 pk en 295 Nm sterke elektromotor op de vooras krijgt. Die elektromotor helpt de eSprinter aan een topsnelheid van 80 km/h, al valt deze met een druk op de knop te verhogen tot 100 of 120 km/h. Daarmee is direct duidelijk dat Mercedes-Benz in de eSprinter vooral een besteller voor in stedelijk gebied ziet.

Mercedes-Benz noemt verder de aanwezigheid van een accupakket met een capaciteit van 47 kWh, een pakket waarmee je tot 168 kilometer moet kunnen afleggen. Er bestaat ook een variant met een kleiner accupakket, een exemplaar met een capaciteit van 35 kWh. Hiermee ligt de actieradius op maximaal 115 kilometer. Het voordeel van dit kleinere pakket heeft betrekking op het laadgewicht: 1.045 kilo in plaats van 891 kilo. Aan een 80 kW-lader is het accupakket tot zo'n 80 procent van zijn capaciteit vol te laden.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (7) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum