Mercedes-Benz GLS-klasse volgens Mansory

Groteske Benz

Mercedes-Benz GLS-klasse volgens Mansory
Laat het extra schreeuwerig maken van in de basis al niet bepaald subtiele automobielen maar aan de mannen en vrouwen van Mansory over. Vandaag is het de Mercedes-Benz GLS-klasse die door de tuner wordt 'versierd'.

De tijdens de in 2015 doorgevoerde facelift werd de GL-klasse van Mercedes-Benz omgedoopt tot GLS-klasse. Reden genoeg voor tuner Mansory om zich ook op deze opgefriste versie van Mercedes' grootste SUV te storten.

Hoewel Mansory zelf over 'verfijning' van het GLS-ontwerp spreekt, kunnen wij ons niet aan de indruk onttrekken dat het vetmesten van de SUV hoog op de prioriteitenlijst van Mansory stond.

De matzwarte GLS-klasse die Mansory naar voren schuift, is van voor tot achter volgehangen met voornamelijk uit koolstofvezel opgetrokken spoilerwerk. Mansory heeft overigens niet de minste GLS in z'n werkplaats gezet. De creatie op deze foto's is namelijk gebaseerd op de AMG 63-variant. De spierbundel dijt aan de voorzijde 2,5 centimeter uit, terwijl de breedte aan de achterzijde toeneemt met 4 centimeter. De wielen meten een niet misselijke 23 inch. Met een aanpaspaar onderstel is de GLS tot 3 centimeter dichter boven het asfalt te leggen.

Ook op motorenvlak gaat de GLS 63 er op vooruit. De standaard 585 pk en 760 Nm sterke 5,5-liter V8 levert na de Mansory-kuur 840 pk en 1.150 Nm. Mansory sloopt de begrenzer uit de GLS, wat resulteert in een topsnelheid die nu op 295 km/h ligt.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.