Mercedes-Benz EQS en S-klasse mogen zichzelf parkeren

Op kleine schaal toegestaan

Mercedes-Benz EQS inparkeren

Mercedes-Benz heeft officiële goedkeuring gekregen om de EQS en S-klasse zelf te laten parkeren in een parkeergarage. Mercedes werkt hier al enige tijd aan en nu kan het ook in de praktijk gebeuren.

Moet je snel een vlucht halen en heb je geen tijd meer om op zoek te gaan naar een parkeerplek en de auto daar vervolgens nog in te wurmen? Mercedes-Benz heeft de oplossing: de auto zet zichzelf wel op een vrije plek. Alweer ruim twee jaar geleden kregen de Duitsers dat in samenwerking met Bosch al voor elkaar met de S-klasse, nu heeft Mercedes-Benz toestemming om die functie in de praktijk aan te bieden.

De Mercedes-Benz S-klasse en de EQS krijgen binnenkort als optie deze mogelijkheid. Voordat je al te enthousiast wordt: het gaat om slechts één parkeergarage in Stuttgart waar dit mogelijk wordt. De parkeergarage van APCOA bij het vliegveld van Stuttgart. P6, om precies te zijn. Daar testte Mercedes-Benz het automatisch parkeren twee jaar geleden ook al uit. De Duitse verkeerswaakhond KBA heeft nu zijn goedkeuring gegeven om de auto's daar autonoom in te laten parkeren. Je moet er van tevoren een plek voor reserveren via de APCOA-app en vervolgens begrijpt de auto waar hij heen moet.

Uiteraard hoopt Mercedes dat deze goedkeuring snel leidt tot meer locaties om dit aan te kunnen bieden. Het plan is om het de komende jaren wereldwijd mogelijk te maken in honderden parkeergarages.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (44) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.